WAT ZIJN MICROGREENS ?
Microgreens zijn groenten die worden geoogst net nadat de zaadlobben zich hebben ontwikkeld. Ze worden gebruikt als voedingssupplement, visuele verbetering en smaak- en textuurverbetering. Microgreens kunnen zoetheid en kruidigheid aan voedingsmiddelen toevoegen. Ze zijn een echte meerwaarde bij tal van gerechten, salades, broodjes enz. Daarnaast zitten microgreens boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten.
Vitaminen en Mineralen
Microgreens zijn vooral rijk aan eiwitten, vitamines waaronder voornamelijk A, C, E, K1 en verschillende soorten carotenoïden. Vitamine K1 is goed voor de bloedstolling in het menselijk lichaam, vitamine C is een krachtige antioxidant die een essentiële rol speelt bij de aanmaak van het collageen eiwit dat verantwoordelijk is voor de stabiliteit van botten, pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen. Vitamine E is ook een krachtige antioxidant die van belang is bij het voorkomen van de oxidatie van celmembranen. “Sulforafaan is een antioxidant waarvan kankerbestrijdende eigenschappen wordt aangenomen.