WAT ZIJN MICROGREENS ?

Microgreens zijn groenten die worden geoogst net nadat de zaadlobben zich hebben ontwikkeld. Ze worden gebruikt als voedingssupplement, visuele verbetering en smaak- en textuurverbetering. Microgreens kunnen zoetheid en kruidigheid aan voedingsmiddelen toevoegen. Ze zijn een echte meerwaarde bij tal van gerechten, salades, broodjes enz. Daarnaast zitten microgreens boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten.

De voordelen op een rijtje

“Good food is good mood”

Vitaminen en Mineralen

Microgreens zijn vooral rijk aan eiwitten, vitamines waaronder voornamelijk A, C, E, K1 en verschillende soorten carotenoïden. Vitamine K1 is goed voor de bloedstolling in het menselijk lichaam, vitamine C is een krachtige antioxidant die een essentiële rol speelt bij de aanmaak van het collageen eiwit dat verantwoordelijk is voor de stabiliteit van botten, pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen. Vitamine E is ook een krachtige antioxidant die van belang is bij het voorkomen van de oxidatie van celmembranen. “Sulforafaan is een antioxidant waarvan kankerbestrijdende eigenschappen wordt aangenomen.

Sulforafaan in kruisbloemige planten wordt gevormd tijdens het kauwen. Proeven toonden aan dat de concentratie ervan in bijvoorbeeld broccoli-microgroenten 10 keer hoger was dan in de volwassen plant.

Ze zijn dus niet alleen lekker, maar ook heel gezond !

Geen pesticiden

Vers & gezond

NON GMO